maandag, november 26

NIVEN KUNZ, DUURZAME VIS & LIDL

Kiezen voor duurzaam gevangen vis is (al lang) niet meer elitair. Dat bewees supermarktketen Lidl begin deze zomer door met onmiddellijke ingang de wildgevangen vis en zeebanket voortaan uitsluitend met MSC-certificaat aan te bieden.
De bekendmaking van deze belangrijke koerswijziging binnen hun assortiment vond plaats tijdens een passende (vis)lunch bij restaurant Niven in Rijswijk. "Wij hebben voor Niven Kunz gekozen omdat deze bevlogen jonge chefkok al geruime tijd uitsluitend met dergelijke duurzame producten werkt," aldus een woordvoerder van Lidl.
Zelf betrekt Niven zijn vis en zeebanket natuurlijk liefst vers en rechtstreeks van grootvishandel Q-Vis. "Maar ik heb geconstateerd dat alle vis bij Lidl er zeker zo appetijtelijk uitziet," verzekerde hij. "Gelukkig is dankzij dit initiatief het eten van duurzaam gevangen vissoorten nu voor iedereen bereikbaar, ja ook mensen met een wat kleine(re) beurs, zonder in te hoeven boeten aan kwaliteit."

MSC staat voor Marine Stewardschip Council, een wereldoverkoepelende organisatie, die er internationaal op toeziet dat alle voorschriften ten aanzien van de visvangst worden nageleefd.

www.restaurantniven.nl
www.lidl.nl
www.msc.org




































Geen opmerkingen:

Een reactie posten